Anestezija

Anestezija i upravljanje boli Naša Anestezija i usluga upravljanja boli sastoji se od niza protokola koji smanjuju rizike ,te vode iznimnu brigu o sigurnosti i uklanjanju boli. POTENCIJALNE KOMPLIKACIJE Potencijalne komplikacije su rijetke kod zdravih kućnih ljubimaca, Potencijalne komplikacije mogu uključivati ​​lijekovima induciran nizak krvni tlak (hipotenzija); respiratorni ili srčani arest, smanjenje zračnog protoka; preopterećenje fluidima i drugo. Kako se u novije vrijeme koriste “multimodality aproach”, tj. kombinacija vise anestetika, koje su prilagodjene svakom pacijentu. Komplikacije su svedene na minimun. Dvije su glavne vrste anestezije:
  1. Opća anestezija je lijekom inducirano stanje nesvjestice koje omogućuje veterinaru obavljanje kirurgije ili drugih terapijskih i dijagnostičkih postupaka koje inače ne bi bilo moguće izvesti na budnim bolesnim životinjama.
  2. Lokalna anestezija može uključivati: Živčane blokade koji uključuju stvaranje manje boli samo na dijelu tijela predviđenom za operacijski zahvat, na primjer noga. Živci koji daju osjećaj dijelu tijela pripremljenom za operaciju su pritom “blokirani” pod lokalnom anestezijom, tako da se bol ne može osjetiti.
Epiduralna anestezija uključuje ubrizgavanje lokalnog anestetika ili analgetskog lijeka u podrucije leđne moždine. U nekim situacijama, anesteziolog može uvidjeti da je potrebno postaviti kateter u epiduralni prostor. To omogućava da se lijek protiv bolova primjenjuje kontinuirano u trajanju i do sedam dana. Postupak Prije anestezije doktori će pregledati medicinsku dokumentaciju vašeg ljubimca i obaviti pred-anestezijski pregled. Nakon toga slijedi procjena i eventualno dodatno dijagnostičko testiranje (biokemijske pretrage krvi) koje bi moglo pomoći u smanjenju rizika anestezije. Ukoliko dođe do potrebe za spomenutim testiranjem, osoblje će Vas kontaktirati kako bi raspravili o testiranju, te Vas informirali o cijeni postupka, u cilju pridobivanja Vašeg ​​pristanka.
  • Anestezijski protokol je posebno dizajniran potrebama vašeg ljubimca, uzimajući u obzir pred-anestezijsku procjenu, dob, pasminu i veličinu ljubimca, kao i sam postupak/operaciju koja će biti obavljena. Ovaj protokol uključuje lijekove koji će biti aplicirani, upravljanje boli (epiduralna, injekcijske lijekove), mjere opreza i nadzor/monitoring.
  • Nakon anestezijske indukcije, zapocinje praćenje procjene i kontrole otkucaja srca i ritma, respiratorne stope, volumena i kvalitete krvnog tlaka, tjelesne temperature i krvne opskrbljenosti kisikom.
  • Pacijenti se oporavljaju od anestezije u prostoru intenzivne njege, gdje se pod brižnim okom naših veterinara prati njihovo stanje i otklanjaju eventualni bolovi.
  • Napomena: ovo je opci postupak, koji se moze mijenjati ovisno o specificnosti problematike svakog pacijenta.
Nakon anestezije Ukoliko u bilo kojem trenutku osjetite potrebu da Vas dodatno informiramo o anestezijskom protokolu i upravljanju boli vašeg ljubimca dok je na liječenju u našoj ambulanti, molimo da se ne ustručavate zatražiti konzultacije s veterinarom. Mi smo tu kako bi osigurali siguran i ugodan boravak vašem ljubimcu, a Vas držati informiranima i zadovoljnima.